miércoles, 25 de noviembre de 2009

Austerades

Athletic de Madrid-Barça, Espanyol-Getafe, Federer-Verdasco, Nadal-Soderling, Barça-Inter, Federer-Murray...immersa entre pilotes, àrbitres, xarxes, sets que s'escapen i el millor futbol. I entre matx i matx, una recomanació: 'Invisibles' de Paul Auster. 'Elpais.com' en va publicar un avanç i com era d'esperar, no decepciona. Reconec que en sóc molt fan i que tinc tendència a adorar tot el que publica, però hi ha llibres i llibres.

Deixo a la cua indubtablement 'Un hombre en la oscuridad', l'últim publicat (que em decepcionar força), just per darrera de 'La música del azar', no em va agradar, massa llarg el captiveri. Però aquest només amb les primeres 23 pàgines ja apunta maneres. És directe, realista i detallista, especialment en matèria de percepcions, no de descripcions. S'emmarca en una Nova York del passat, en un ambient universitari de reflexions, principis, festes i somnis de futur. Un poeta, com sempre el seu mirall, coneix una parella que el sedueix fins qui sap què. Sensualitat, filosofia, viatges i francès en una nova entrega de l'univers Auster. Hi ha qui ja l'ha etiquetat com el seu millor llibre, sens dubte podria ser-ho.

De moment, però, em quedo amb 'El llibre de les il·lusions', on et submergeixes terriblement en les pel·lícules d'Hector Mann; amb 'La trilogia de Nova York', pels amants de la ciutat, de les ironies, del surrealisme; 'Brookling Follies', un clàssic ; i 'Viatges per l'Scriptorium', la mescla eterna d'allò real i allò imaginat. I ara, mentre penso en que queden 5 dies perquè pugui comprar 'Invisibles', descobreixo que fa mesos vaig quedar-me'La noche del oráculo' i que encara no l'he llegit. "Había estado mucho tiempo enfermo...

No hay comentarios:

Publicar un comentario